Звезда от „Откраднат живот” влезе в „Пирогов”

Диана Димитрова или както е по-известна като д-р Огнянова от хитовия сериал „Откраднат живот” влезе в „Пирогов” няколко дни преди настъпването на Нова година. Причината обаче не е здравословен проблем, а едно добро дело, за което дълго ще се говори.

Когато не репетира сцените от хитовия сериал или поредната си театрална роля, чаровната актриса се изявява като художник, пише блиц. Малцина знаят, че рисуването е толкова голяма и дългогодишна нейна страст, че ако не беше актриса, Димитрова със сигурност щеше да бъде доста известен и също толкова талантлив художник. Именно поради тази причина и наскоро тя решава да направи един от най-смислените подаръци в живота си – да дари картините си на Детската хирургия в „Пирогов”.

Желанието на актрисата е вида на болничните коридори и изобщо усещането да се променят,

за да могат и болните деца там да се чувстват по-добре. Подобни практики има и по света, у нас те все още не са така широко разпространени.

„Време е картините да усмихват някои друг”, каза Димитрова за творбите си, които до този момент са красели стените на дома й. И добави с огромно вълнение как е преобразила апатичния иначе на вид болничен коридор:

„Сградата е ремонтирана и вече има цветни колажи и рисунки по стените. Усещането, че си в болница, липсва”. Освен на отделението по Детска хирургия, екранната д-р Огнянова дари и няколко снимки от трапезарията си на отделението по детска урология. Самата тя влиза в образа именно на уролог в култовия медицински сериал, чийто нов сезон се очаква с трепет през февруари 2019-та година.

Малко известен е и факта, че когато не репетира ролите и не рисува картини, Диана Димитрова пише и детски книжки. Дори има вече издадени две, на които е автор не само на текста, но и на илюстрациите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?