Зоопаркът под ключ, но търсят животни

Общината отново търси фирми, които да доставят животни за зоологическата градина.  Първите два търга бяха отменени, защото нямаше кандидати. Третият се проведе с един участник, която не отговаряше на условия. Фирма от Словакия беше дала цена с включен ДДС и по този начин надвишила "тавана", посочен в тръжните условия. 

Новата поръчка също е разделена на 11 обособени позиции и е за 83 300 лева без ДДС. Общата стойност на животните е по-висока от тази в отменения търг и е същата, каквато предлагаше словашкият доставчик.  Офертите ще се отварят на 4 юни. Общинското предприятие "Зоопарк - Пловдив" очаква 11 вида животни, сред които двойки антилопи, сурикати, евроазитатски рис, сервал, камили.  Ако и сега черна котка не мине път, в зоологическата градина ще има още носати мечета и котешки лемур. 

Строителните работи все още не са започнали, въпреки тържествения водосвет, отслужен в зоопарка в средата на февруари. Тогава кметът Иван Тотев беше обявил, че до няколко дни фирма "Запрянови - 03" ще се върнат на обекта, за да го приключат максимум за един месец. И че през лятото зоопаркът ще бъде отворен. 

"Чакаме строително разрешение", потвърди вчера  управителят на фирмата Вакрил Запрянов.  Разрешението се бави от надзорна фирма. От Община Пловдив увериха, че в близките дни ще изяснят каква е причината документът да не е подписан.


Снимки: Наташа Манева


 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?