Зоопаркът недовършен, но купуваме камили СНИМКИ

Зоологическата градина си остава недовършена и вътре не се работи, въпреки че преди два месеца лично кметът Иван Тотев даде старт с водосвет и погачи за възобновяване на строителството.

Входната врата на зоопарка с табела „Строителен обект” беше днес  под ключ, а зад нея не се виждаше нито един строител. „Не сме започнали, все още нямаме разрешение ”, каза за „Марица” Вакрил Запрянов, управител на фирма „Запрянови – 03”, на която Община Пловдив е възложила поръчка за 4,6 млн. лева за изграждането на обекта. Във фирмата с нетърпение чакат зелена улица с намерението да свършат работата по подсилване на няколко огради за 20 дни. 

Строителството  е спряно преди три години с акт 10, заради  жалбата на неправителствената организация, че разрешението за зоопарка до Гребния канал е издадено, без да е направена оценка за въздействие върху околната среда. В началото на тази година ВАС се произнесе, че оценката не е задължителна, затова кметът побърза да изсвири пореден старт на мега обекта.   На водосвета през февруари той  обеща, че зоопаркът ще бъде завършен до лятото, а до края на годината  посетителите ще влизат безплатно. Кметът на „Западен” Димитър Колев  пък беше уверил, че до няколко дни ще бъде издаден акт 11 за довършителните работи, след което веднага строителите ще подхванат работата. 

Разрешението се чака от надзора. Това е държавна фирма  „Агроводинвест”, която все още  не е подписала документа.

За недовършената зоологическа градина  вече  се договорят животни.  Само една оферта - от  Словакия – имаше вчера на търга за обществена поръчка, който се проведе в Община Пловдив. Ако комисията я одобри, за двойка камили ще платим 20 000 лева, за шест  носати мечета – 4200 лева, за мъжки и женски сервал – 13 000.


 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?