Зоопаркът изчезна от бюджета за 2019 г.

Необходимите средства за довършването на обекта не са заложени в плановете на Общината

Зоологическата градина, чийто строеж започна с първа копка през есента на 2014 г., не се споменава в новия  бюджет на Община Пловдив. През миналата година за зоопарка бяха осигурени 500 000 лева, но за 2019-а  финансирането е нулево. Малка надежда има, че в преходния остатък  за довършването на този брадясал обект ще се заделят пари.

Обществената поръчка, възложена за строителството на фирма "Запрянови - 03", е в размер на 4,5 млн. лева. Според изпълнителя 80 процента от средствата са изплатени, а работата е свършена на 99 на сто. Остават само дребни неща като огради на три  хабитата, но от Община Пловдив не са разрешили на строителите да продължат обекта. От администрацията обясняват, че във ВАС предстои да се разглежда жалбата на неправителствена организация срещу строежа. Спорът  се води за това, че Общината не е направила Оценка за въздействие върху околна среда (ОВОС), която според природозащитниците е задължителна.

Не е приключило и разследването на прокуратурата срещу кметовете на Пловдив и район "Западен" за нарушения при възлагане на обществената поръчка. Сагата със зоопарка продължава вече пета година. На обекта не се работи  близо три години.

В проектобюджета не са предвидени средства и за изграждане на втория гребен канал. Само преди няколко месеца, по време на световното първенство по гребане, беше тържествено направена първа копка и от Община Пловдив оповестиха, че се дава старт на строежа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?