Знаменитият тенор Хосе Кура става Отело на Античния

Аржентинецът репетира усърдно с Диан Чобанов и Нина Найденова за спектакъла на 26 юли

Международният фестивал Opera Open 2019 посрещна най-известния си гост -Хосе Кура. Той е считан за четвъртия най-добър тенор в света, след Павароти, Карерас и Доминго. Признат за недостижим Отело, той ще се превъплъти именно в Шекспировия герой в едноименната опера от Джузепе Верди. Представлението ще се състои на сцената на Античния театър на 26 юли от 21 часа.

Хосе Кура е пял на едни от най-престижните оперни сцени в света, играл е Отело стотици пъти, включително на Фестивала в Залцбург, Театър Лисеу Барселона, Театро Реджо ди Торино, Театро Колон в Буенос Айрес, Операта в Мадрид и много други.

Освен певец аржентинецът е известен като диригент, продуцент и режисьор на оперни спектакли.

Звездният тенор е вече в Пловдив и репетира усърдно без почивен ден с диригента Диан Чобанов, режисьора Нина Найденова, Taня Иванова като Дездемона, баритона Пиеро Теранова като Яго, който вече е партнирал на Хосе Кура в "Отело" в Операта в Будапеща, и с останалите колеги от Опера Пловдив. 

Сценографията на спектакъла е дело на Светослав Кокалов, костюмите - на Цветанка Петкова-Стойнова. Зрелищната хореография на „Отело“ е подготвена ​от Боряна Сечанова. Диригент ще бъде Драгомир Йосифов, а концертмайстор -Мичо Димитров.

Opera Open е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.


 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Адвокат

Адвокат

25.07.2019 | 08:58

Колко некултурно, колко некултурно! Поне да го бяхте написали Хосе "Члена", а вие направо.....

Отговори
0 1
меценат

меценат

24.07.2019 | 06:02

Дездемона колуратурен мецосопран ли е?

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?