Зловещо! Стана ясно как Мартин е убил 7-годишната Кристи

Задържаният за убийството на детето в село Сотиря е направил пълни самопризнания при разпита му като обвиняемо лице. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. "Това е различно от самопризнанието, което може един обвинен да направи пред съда - когато бъде внесен обвинителен акт и подсъдимият признае изцяло фактите по обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства. При втората хипотеза ако Съдът приеме, че това самопризнание се подкрепя изцяло от доказателствата по делото е длъжен да проведе съкратено съдебно следствие. При развиването на такова Съдът е длъжен да определи наказанието и след това да го намали с една трета. Целта на наказания по НК са да се превъзпита лицето и да се поправи. Надявам се да се постига превантивния ефект", посочи Арнаудова.

По думите ѝ задържаният за убийството да детето Мартин Трифонов е осъждан за блудство и за опит за изнасилване. "Получил е 8 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 2 години. Този размер на наказанието е влязъл в сила, но личното ми мнение, че е изключително ниско. Следващото му наказание е 8 месеца ефективно лишаване от свобода, но очевидно тези две наказания, макар и изтърпени през месец април 2018 г., не са довели до поправянето на обвиняемия", каза още тя.

Арнаудова добави, че Трифонов признава изцяло всички обстоятелства по изнасилването, блудството и умишленото убийство на детето, като е обяснил начинът, по който е нанесъл ударите. "Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е употребил алкохол и под негово въздействие е извършил тези действия. Това не оправдава лицето и не променя установените факти.

Нямаме данни за ненавременна или неадекватна намеса на медицинския екип. Установено е в съдебно-медицинска експертиза каква е причината за смъртта на детето. Тя е тежка черепно-мозъчна травма, несъвместима със живота", допълни тя.

Тя коментира и случая с намерените тела край Негован.

„След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два трупа. Единият със сигурност на жена, за другия все още не се знае какъв е полът на жертвата”, заяви Арнаудова. „Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване”, каза още Арнаудова.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ааа, искаме още пикантириий

ааа, искаме още пикантириий

19.08.2019 | 13:12

КОй го еве, долняги журналя кат лешояди сте мам ви мръсна

Отговори
1 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?