„Златната ябълка“ омагьосва Капана Фест

Анимационният филм, вдъхновен от български легенди, ще бъде прожектиран на 1 юни

На Международния ден на детето всички гости на Капана Фест ще могат да видят пилотния епизод на „Златната ябълка“. Лентата обиколи някои от най-големите градове в България, срещайки екипа на Студио Змей със стотици фенове. Безброй аплодисменти, детски ентусиазъм и надежда в очите на родителите им - всяка прожекция на епизода ще бъде запомнена.


Героите от света на Златната ябълка ще залеят Кино зоната на 1 юни точно в 20,30 ч.

Гостите на фестивала ще могат да открият част от екипа на Студио Змей на шатра 25 през цялото време на Капана Фест (31 май - 2 юни). Любвеобилни плюшени овце, тениски, торбички и плакати с дизайни от „Златната ябълки“ са част от продуктите, които най-бързите фенове ще могат да отнесат със себе си след срещата ни под тепетата. А спомените и магията - те ще носят вдъхновение за много дни напред.

“Златната ябълка” е проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор, създаден от Студио Змей. Идеята се заражда преди 4 години, след като създателят му Димитър Петров напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип от опитни аниматори и дизайнери, влюбени в българския фолклор и решени да го пренесат в медиите на 21-ви век.

Така се ражда Студио Змей. Следват 2 crowdfunding кампании, трейлър, късометражно филмче - "Легенда за първия кукер" и книжки с подкрепата на феновете и Българска Национална Телевизия.

Бяха обявени и хората, които озвучат основни персонажи в серията - певицата Поли Генова дава гласа си на Вихра, Милица Гладнишка озвучава самодивата Тина, Момчил Степанов влиза в ролята на кукера Влад, а Живко Джуранов е неговият брат Бран. Неговият пилотен епизод ще ни срещне със смелата синекоса Вихра, която е наполовина змей и наполовина човекq и нейната най-добра приятелка - пъргавата самодива Тина-Пакостина.

Ще се запознаем и с братята Бран и Влад, които мечтаят да станат могъщи кукери. Заедно с тях ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките ни герои.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?