Зико с "отличен" за върнатите в клас деца

Броят на отпадналите от училище деца за тази учебна година е намалял три пъти

Областният управител на Здравко Димитров получи висока оценка за работата си по пилотния проект „Посещаемост и безопасно училище”, който стартира именно в Пловдивско. 

Вчера по време на среща в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет просветният министър Красимир Вълчев заяви, че всеки трябва да работи като областния управител Здравко Димитров. На съвещанието, водено от вицепремиера Томислав Дончев, присъстваха социалният министър Бисер Петков и заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Проектът „Посещаемост и безопасно училище” започна преди две години със съвместното участие на МОН, експерти от общините и областната администрация. За първи път от години насам беше направено проучване за деца и тийнейджъри, отпаднали от образователната система.

Резултатите сочат, че броят на отпадналите от училище деца за тази учебна година е намалял тройно и за първи път бележи значителен спад - 5200 деца и ученици към 30 април. За сравнение през миналата учебна година отпадналите са били 14 058, а за учебната 2016/2017 г. - 20 092.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?