Жилища клас премиум - новият хит на пазара

Интересът към тях тепърва ще се засилва, прогнозират брокерите

Високо търсене, но не просто на жилища, а на такива от клас премиум, отчитат брокери на имотния пазар. Модата не подмина и Пловдив, където два нови жилищни проекта също залагат на по-високия клас имоти.

Топ локация, прекрасна гледка, високи тавани, зелен двор, ултра скъпо обзавеждане и просторни стаи - всичко това се покрива с представите ни за луксозен имот. Като “премиум” специалистите описват имотите от новото и най-важното - високо качество строителство. Реално това са по-големи като площ жилища, уточняват брокери „Когато търсят премиум жилища клиентите ни задължително искат гаранции за модерен дизайн на сградата и добре поддържани общи части”. Локацията също е от значение за този тип жилища и най-често тя е в същинския център на града. Тези имоти „разполагат” с още една екстра и тя е чистият въздух. Затова висок клас имот означава и близост до някой от градските паркове. 

Специалистите очакват интереса към жилища от премиум класа да се увеличи. Завършени и вече готови за продажба, подобни апартаменти са крайно недостатъчни, отчитат те. Затова в Пловдив тепърва ще се инвестира във висококачествени, модерни като дизайн и иновативни като технология жилища. 

Първите два проекта от този клас е вече факт. “Това са „Royal Garden” и  „Kamenitza Residences”, които предлагат начин на живот, отговарящ на високите изисквания на купувачите в този сегмент”, твърди Анна Димитрова, председател на Националното сдружение недвижими имоти в Пловдив. Според нея и двата проекта имат потенциал, понеже залагат на престижно място за живеене, съчетано с удобства, като близост до големи вериги магазини, офиси на банки и мобилни оператори, ресторанти, детски център и съоръжения за игра, както и отлично поддържана паркова среда. 

Водещият инвеститор в сферата на недвижимите имоти - Галакси Инвестмънт Груп, строи жилищен парк "Royal Garden" в квартал „Отдих и култура“, който в последните години се очертава като един от най-предпочитаните райони на града. Комплексът включва две Г-образни сгради от „премиум“ клас на 8 етажа, от които 7 жилищни и един партерно ниво. От югоизточната страна на сградите е предвидено да се изградят обширни тераси с панорамна гледка към Младежкия хълм.

Премиум клас жилища обещават и в "Kamenitza Residences", който е част от бъдещия комплекс "Kamenitza Park". Архитектите от Stephen George International твърдят, че в комплекса има различни апартаменти. Колкото по-нависоко се изкачваме в сградите, толкова по-луксозни и просторни стават те.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?