Жестокост! Завързаха куче на "Ломско шосе" без вода и храна

Това мило същество беше завързано за фермите под метростанция "Ломско шосе" без вода и без храна. Явно е оставен да умре там. Това сигнализира читател на Novini.bg.

Ето и текста на Красимира Аргирова без редакторска намеса:

 

Хората така се отблагодаряват на вярното куче за дългите години, в които е било до тях. Бил е домашен - има каишка на вратлето и беше с повод за разходки, изключително социален и послушен, той сам се качи в колата и съвсем доброволно влезе в клетката, в която го оставихме на стационар, за да не му се случи нещо още по-страшно.

По-страшното не е смърт, за него това би означавало да се избави от мъките, на които много дълго време е бил подлаган. С краста, спластена на огромни кичури козина, кожа и кости (БУКВАЛНО!!!). По-страшното за него ще е да го блъсне кола, защото там където е оставен, движението е много натоварено.

Решихме да не го оставяме там, защото някой човек можеше да реши да го отвърже като си мисли, че така му помага. Но отвързан, той щеше да е изложен на още по-големи опасности. Рискът други кучета да го ухапят, хора да го прогонят с ритници и камъни, понеже ръси зарази, е огромен.

За съжаление ще се наложи и да го оставим в приют, където да доживее спокойно старините си. Дано успеем да го лекуваме поне известно време, да го захраним и отървем от крастата, бълхите и спластената козина. Дано няма сериозни здравословни проблеми, дано няма дирофилариоза или други сериозни заболявания.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Колко сме малоумни

Колко сме малоумни

26.08.2019 | 11:57

Кой нормален човек би оставил такова мило създание на произвола. Нека този, който го е оставил да бъде по същия начин затворен без капка вода и храна, хубаво ли ще му бъде. :( Грозна картинка сме ние хората...

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?