Жестоки разкрития за убиеца от Кипър, затрил 3 българки

Зверствата са извършвани в продължение на 29 години

Над 37 жени са били убити от Звяра от Кипър, сред които 3 са българки. Останалите жертви на Никос Метаксас са от различни националности. 



Сред тях има гражданки на Шри Ланка, Великобритания, Украйна, Филипини, Китай, Румъния, Виетнам, Грузия, Кения, Конго, Камерун, Сомалия.
Списъкът наистина е страховит, сякаш е колекционирал жените по държави, коментират от разследването. 


Мона Джабири, от Сомалия,  изчезнала на 02.02.2019

Жените са били убивани в продължение на 29 години, те са на различна възраст, има и няколко пенсионерки. 


Валери Потс е от Великобритания и изчезва през януари 2018 година.

Сред шокиращите признания, които Никос Метаксас прави, е за това как е убил майка и нейната дъщеря - 36-годишната румънка Ливия Бунеа и нейната 8-годишна дъщеричка Елена Наталия Бунея. Те живеели в Никозия, откъдето изчезнали на 30 септември 2016 година. 

Източници от полицията, цитирани от медиите в Кипър, твърдят, че труповете на майката и дъщерята, както и на филипинката Аркиола, били хвърлени от серийният убиец в местност, близо до шахта. 

Полицията продължава издирването и на 6-годишната Сиера, както и на още жертви. Разследващите вече са убедени, че многото случаи с изчезнали жени всъщност са свързани с Чудовището от Кипър. 


Мария Какояни, от Кипър, изчезнала на 11.04.2012

През цялото време Никос Метаксас е имал невероятен късмет - румънката и дъщеря й така и не били обявени за издирване дълго време. Като фотограф той можел да обикаля и такива места, които са изоставени. 


Никос Метаксас

Сайтът Вadoo пък се оказало удачно място, откъдето да си намира жертви. Сред тях са друга майка и дъщеря - филипинката Тибурсия и 6-годишното й дете. 



Според iefimerida.gr, 35-годишният сериен убиец се намирал в Гърция от април до май миналата година, където провеждал военна подготовка, повишавайки квалификацията си във атинската Военна академия. 

Разследващите проверяват обстойно и интернет контактите на убиеца. Полицията анализира онлайн следите на други жени от списъка на безследно изчезналите, за да изясни дали те са се свързвали с Орестис - именно под този никнейм Никос Метаксас е търсел жертвите си в Мрежата. 

35-годишният сериен убиец, е разведен, има две непълнолетни деца. Всичките познати на удушвача са шокирани и не могат да повярват, че именно той е виновен за ужасяващите престъпления. 



Те го описват като "винаги добър, мил, скромен и дружелюбен човек".

Основният въпрос, за който човек се сеща след такива ужасяващи убийства е за мотива. По думите на медицинския психолог Теано Калавана, която е дала интервю за кипърските медии, когато става въпрос за серийните убийци, няма мотиви. Защото в тези случаи става въпрос за убийства, а не да лишиш от живот някой заради обида, неприязън, корист или отмъщение. 

В случая с убийствата на Звяра от Кипър две от жените са били намерени голи и вързани. Предполага се, че той е правил секс с тях, след което ги е удушил. Бил изключителен садист. 

Има и друга версия защо е избирал повече чужденки. Някои от профайлърите, ангажирани в разследването, смятат, че Метаксас може да се е водел от мотивите да "изчисти страната", с мисия за расизъм. 

Началникът на полицията в Кипър Захарий Христостому отбелязва в интервю, че такива престъпления се наблюдават обикновено в страни с голям брой население и са наистина несвойствени за неголям остров като Кипър.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Lavinata

Lavinata

02.05.2019 | 08:12

35 годишен, извършил 37 убийства в продължение на 29 години ???- малко нещо а!!!!

Отговори
7 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?