Жена се кандидатира за президент на САЩ! Ще се смаете коя е

Сенаторката от Демократическата партия на САЩ Елизабет Уорън обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2020 г., предаде ДПА.

Уорън е професор по право от Харвардския университет и привърженичка на икономическия популизъм. Тя е може би най-известният кандидат, който ще участва в президентската надпревара. Избрана за сенатор през 2012 г., тя клони към най-прогресивното крило на Демократическата партия, като подкрепя въвеждането на по-голям данък върху богатите и защита на потребителите. Платформата й включва данъчно облагане за 75-те хиляди най-богати американци.

"Работещите упорито хора са изправени срещу малка група хора, които имат прекалено много влияние не само в икономиката ни, а и в нашата демокрация", заяви тя на митинг в Масачутес, на който обяви, че ще се кандидатира. "Тук сме, за да кажем, че стига толкова", добави сенаторката, която обяви президентът Доналд Тръмп за продукт на една нечестна система, която подкрепя богатите и влиятелните.

69-годишната сенаторка вече е основна мишена за критиките на Тръмп, който я кръсти "Покахонтас", след като тя заяви, че според ДНК тест един от предшествениците й от преди 6-10 поколения е бил от американските индианци. Чероките отправиха критики към нея, заявявайки, че тестът не е достатъчно основание за членство в племето. По-късно сенаторката се извини, припомня ДПА.

dir.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?