Подай сигнал

Желко със стряскащо разкритие за работата с младите у нас

Спорт

от Дончо Донев 1261 прегледа 0

Желко със стряскащо разкритие за работата с младите у нас

Треньорът на Ботев Желко Петрович бе доволен от победата на експерименталния състав, който извади край летище София над Витоша (Бистрица). "Много е важно, че през първото полувреме играхме срещу първия състав на Витоша. Ние искахме да видим нашите млади играчи да играят мъжки футбол. Сами видяхте, че през първото полувреме се представиха по- добре в единоборствата, но през втората част отстъпиха физически. Отборът още не е готов физически", сподели Петрович. "Ние трябва да мислим, че всички са част от първия състав. Разбира се има двама- трима, които са над останалите като Неделев и Кристиан, но всички трябва да се борят за място в първия отбор", коментира наставникът.

Той направи интересен коментар за юношите:

Една от нашите задачи е да налагаме юноши и аз съм приел това, когато започнах в Ботев. Ето Станислав Шопов, въпреки грешките има класа да стане добър футболист. Като цяло младите трябва да се доказват. Кристиан Димитров също може да попада в графата млади играчи, но виждате колко е уверен на терена.

В България ще дойде време за силно поколение. В Европа правят от дърветата играчи, а ние на Балканите правим от играчите дървета. Ние сме майстори да опропастим играчите. Важно е да се работи в академията. Най- добрите специалисти трябва да работят в школите, а не в първия отбор. В академиите трябва да се инвестира.

Коментари


Само една корекция.Когато се премахне корупцията и връзкарите,заедно с уговорените мачове в школите мой човек. Защото когато едно дете обича футбола,то попива с желание всичко и се старае.Но когато един гъзар идва с джип или лъскава кола и охрана на тренировка,а баща му или майка му отидат да си поговорят с треньора,няма как да стане.Защото същия този гъзар иска да пробие заради големите пари и славата и че курвите ще му се лепят.Няма търпение да свърши тренировка и се забие в първото гъзарско заведение,а там го чакат кифлите. Всичко това се вижда днес в клубните отбори,евротурнири и нац.отбор. Срината е ценностната система на децата.

Много ясно че фокуса трябва да е в академиите, разрушихме фабриките за футболисти а после псуваме продукта (футболистите). Момчетата с нищо не са виновни че опропастихме школите и самите клубове