Желко Петрович: За нас Неделев е като Меси

Треньорът на Ботев (Пловдив) - Желко Петрович, заяви след победата над Витоша, че за неговия тим Тодор Неделев е като Лионел Меси. Халфът се контузи на вчерашната тренировка и не успя да вземе участие в срещата срещу Витоша, спечелена от "канарчетата" с 2:1.

"За нас важното беше да вземем трите точки. Това беше тежък мач за нас. Не съм доволен от първите 10 минути, имахме положения, които допуснахме. След това имахме 3-4 шанса, а генерално имахме 7-8. Марко Перван направи така, че да вкараме две попадения", започна Петрович.

"Катастрофално е да се играе в Пловдив в 18:00 часа. Беше лошо за играчите, беше лошо за треньорите, беше лошо за феновете, които са най-важните. Тези условия много пречеха.

Тодор Неделев е един от най-добрите играчи в България и със сигурност липсата му е доста сериозна. За нас той е като Лео Меси. Но колкото и да е добър, трябва да се справяме без него. И Вутов е важен, и той беше контузен. Въпреки липсата на Неделев, трябваше да се справим и успяхме."

"Имаме играчи, които знаят как да играят на няколко позиции. Александър Тонев направи също силен мач. Фернандо Виана също показа много добри неща и заслужава комплименти. Но и съперникът заслужава комплименти, защото изигра много силен мач."

"Все още не мога да кажа колко време ще бъдем без Неделев, докторите трябва да кажат. Победата е и за него. Комплименти за всички, беше много тежко, играхме на много горещо време. Но най-важни са трите точки, те са важни от психологически план", заяви сърбинът и разкри, че това е може би сред най-слабите мачове на тима му.

"Това беше един от най-слабите ми мачове, нека не звуча арогантен. Но това беше от най-слабите ни мачове и пак взехме трите точки. Сега трябва да се подготвим за дербито с Локомотив", заяви треньорът и говори за предстоящото дерби с Локомотив.

"Стартирали сме един проект, без да сме инвестирали много в отбора. Много футболисти са минали през последната година, докато Локомотив е събрал качествен състав. Ние ще опитаме да направим нещо модерно, видяхте млади момчета се включиха. Ще пробваме да сме най-добрите от това, което можем да извадим. Но мой приоритет е да направя отбор, който да се справя в годините занапред", заяви Петрович.

"Искам да се извиня на феновете, защото губим, но повярвайте, че на мен ми е най-тежко. Ще направя нещо в тези месеци и от следващата година, като дадем шанс на младите, ще се видят и резултатите. Искам младите момчета да станат част от националния отбор", завърши треньорът на Ботев.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?