Подай сигнал

Здравко Димитров води бизнеса при Бойко за околовръстното

Бизнес зона

от Валентина Йеремиева 4228 прегледа 0

Зико ще организира среща на представителите на бизнеса с Борисов

Областният управител Здравко Димитров ще организира среща на представителите на бизнеса с премиера Бойко Борисов, на която те ще предложат конкретни идеи за решаване на проблемите със задръствания на околовръстното шосе.

Собствениците на големи фирми са готови да финансират проектирането с цел по-скоро да се улесни трафикът между Асеновград, Пловдив и магистрала "Тракия". За това се разбраха днес участниците в дискусията, организирана в областната администрация от Здравко Димитров. На срещата присъстваха бизнесмени от сдружение "Бизнесът за Пловдив" и собственици на фирмите "Атаро клима", "Макском", "Хелиос", "Хъс" , "Новис", както и новият директор на Областно пътно управление Пламен Райчев.

Бизнесът настоява кръговото кръстовище на Асеновградско шосе /до караулката/ да бъде проектирано на две нива. Същото решение трябва да има и за кръстовището на Пазарджишко шосе. Задръстванията от Асеновград в посока Пловдив и обратно стават все по-големи, този проблем създава пречки на инвеститори и ние искаме да помогнем, заявиха представителите на бизнеса.

Кръговото кръстовище до караулката е проектирано на едно ниво, но според предприемачите тапите ще си останат, ако не се изгради второ ниво и не се разшири околовръстното шосе на запад и изток. Представителите на бизнеса се надяват, че премиерът ще разпореди проблемът с околовръстното шосе да се решава с ускорени темпове и с перспектива за години напред.

Проектът за разширение на околовръстното шосе беше подготвен преди няколко години, но е спрян, защото не са предвидени локални платна и трябва да се преработи, каза Здравко Димитров.

Коментари