Здравко Димитров със сребърен медал от БЧК

Областният управител получи най-високото звание, след като е носител на всички останали

Областният управител Здравко Димитров бе награден със сребърен медал за заслуги на Международния ден на Червения кръст днес.  За момента това е най-високото звание, което е връчвано от БЧК.

Той пристигна в сградата на Червения кръст в компанията на директора на ОД на МВР –  старши комисар Атанас Илков, кмета на Първомай - Ангел Папазов и кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков. Те бяха посрещнати с аплодисменти от червенокръстци и журналисти. Наградата връчи доктор Петрония Карамитрева, председател на Областния съвет на БЧК.

„Знаете, че в мое лице винаги ще имате един човек, който ще ви помага. Това не е нищо повече от едно човешко отношение“, обърна се към доброволците Здравко Димитров. Той е награждаван често през годините, като е носител на всички награди, докато стигне до сребърен медал.

След него бронзов медал от доктор Митрева получи кметът на Първомай Ангел Папазов.

„Сутринта от Общината ни помолиха да дадем пари на един гражданин, който е тежко болен. Неговата майка беше със сълзи в очите. Наредих да й дадат средства, защото в такива моменти трябва да си помагаме“, каза Папазов. Той благодари за съпричстността на Здравко Димитров и Атанас Илков.

Звание  „Отличник на БЧК“  получи и комисар Илков с голяма благодарност от председателя Митрева. Тя му пожела поне още 15 години да оказва същата подкрепа и защита и да се отзовава, както досега.

„Това отличие е за всички колеги, с които работим ежедневно. Изразявам цялото си уважение към вас и хуманната дейност, която извършвате“, каза той.

След тях наградени бяха около 20 доброволци от БЧК и  млади червенокръстци. Те споделиха, че са открили себе си и призванието си - да помагат, като са станали част от Младежкия Червен кръст. Думите на благодарност просълзиха залата.

Поставена беше специална кутия, в която гостите пускаха дарения. Те ще бъдат разпределени по фонда за социално подпомагане - хранителни пакети, трапезария и други.
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?