Здравко Димитров откри учебната година в Спортното СНИМКИ

Областният управител Здравко Димитров, който е бивш възпитаник на Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив, присъства на тържественото откриване на учебната година в школото.

Той поздрави събралите се в двора на училището спортни надежди и им заръча да наблягат на учебниците също така старателно, както и на спорта, защото спортът е до време, а знанията са за цял живот. Областният управител приветства и директори, учители, възпитатели и родители, които успешно си сътрудничат за постигане на високите цели, които училището си е поставило.

По традиция откриването започна с изнасяне на знамето на училището. След тържествения ритуал реч държа директорката Ружка Генова. Последва превърналото се в традиция предаване на ключа на училището от 12-и на 5-и клас. На събитието присъства и свещеник, който отслужи молебен за здраве и успех. След удрянето на първия за учебната година звънец всички ученици, водени от петокласниците, се насочиха към класните стаи.

„Васил Левски“ е най-старото спортно училище в България. Първият звънец в школото проехтява през далечната 1949 година и вече 70 години учебното заведение създава елитни спортисти, прославящи родния си град и България по света. Училището се гордее с 8 олимпийски, 49 световни, 47 европейски титли. Сред най-известните им носители са Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Петър Мерков, Мария Петрова, Асен Златев, Стоян Делчев, Севдалин Маринов, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Наим Сюлейманоглу, Милен Добрев, Ива Пранджева, Цветана Пиронкова и много други.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?