Здравко Димитров дари автобус на 68 бригада специални сили

Областният управител Здравко Димитров дари на 68-ма бригада Специални сили автобус „Сетра“ по случай тържественото отбелязване на 75 години от сформирането на парашутната дружина и сформирането на Българските сили за специални операции. Той лично връчи ключовете за автобуса, който ще обслужва войниците и командния състав на командира на 68-а бригада бр. ген. Явор Матеев. Дарението се реализира по инициатива и с подкрепата на областния управител Здравко Димитров и се осъществява благодарение безвъзмездното дарение от управителя на фирма „Хеброс бус“, инж. Веселин Дошков.

Това стана, след като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие Тържествения строй на военното подразделение, в присъствието на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров, областния управител на Област Кърджали Никола Чанев, зам.-областния управител и главния секретар на Област Пловдив Петър Петров и Борислав Димов, председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова,  командира на 68-ма бригада бригаден генерал Явор Матеев, заместник-кметът на Община Пловдив Златин Велев, народни представители, общински съветници, ветерани и граждани.

68-а бригада Специални сили е създадена преди 75 години и носела името Парашутна дружина. 68-ма бригада „Специални сили“ става отделна част от Българската армия след приетите от Народното събрание промени, публикувани в Държавен вестник от 09.12.2016г., в Закона за отбраната и въоръжените сили.

Пред  параклиса  „Свети Йоан Рилски Чудотворец”, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва, с която бяха почетени загиналите при изпълнение на войнския си дълг военнослужещи. Присъстващите сведоха глави в едноминутно мълчание, а пред паметника, издигнат в чест на героите, бяха положени венци и цветя.

Председателят на Народното събрание и  министърът на отбраната прерязаха лентата и на обновения Тактически оперативен център и крило за настаняване.

Тържествата по случай 75-та годишнина на Българските сили за специални операции продължиха с тържествено събрание, на което бяха наградени ветерани, военнослужещи и цивилни служители за проявения от тях професионализъм и дълг. Бригаден генерал Явор Матеев получи от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева почетен знак на Народното събрание на Република България за всеотдайната си служба. Областният управител поздрави военните с празника и заяви „Високо ценим всичко това, което правите за страната си. Бъдете винаги така отдадени на нашето Отечество. Пожелавам здраве на вас и семействата ви. Честит празник!“ Беше прочетен и поздравителен адрес от президента на Република България Румен Радев.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?