Следвайте ни

Зов за помощ: Да помогнем на Димитър от Пловдив да оздравее

viber icon

28-годишният пловдивчанин Димитър Друмев се бори с тежко заболяване. Негови приятели и близки организираха активна кампания за набиране на средства, необходими за лечението му в чужбина. За него е създадена и страница във Фейсбук -  https://www.facebook.com/helpdimitar/

Ето техният зов за помощ:

Здравейте, мили хора! Обръщаме се към вас с огромна молба, търсейки спешна помощ за набирането на средства за нашия любим приятел Димитър. Не малко пъти сме чували, че животът е много крехък и трябва да живеем всеки ден така сякаш е последен. Никой от нас не предполага, че един ден може да изпадне в такава ситуация, но ето ни тук. 

Димитър Друмев е на 28 г. от град Пловдив. През септември 2018 г. чува диагнозата хронична миелоидна левкемия. Започва веднага лечение с тирозин киназни инхибитори, които контролират заболяването, но не постигат желания ефект. През месец януари тази година Димитър започна да изпитва нетърпими болки в главата, придружени с отпадналост и гадене. Посети редица невролози в София, както и спешния кабинет в Токуда и от всички лекари поставената диагноза беше "тензионно главоболие".

Следват 3 мъчителни седмици лечение за "тензионно главоболие", разбира се, без резултат. Докато не се озова отново в болница Токуда, където след редица изследвания се оказва, че Димитър е с бластна криза на левкемията. Спешно е изпратен във Варна за лечение, където е и в момента, и провежда втория си курс на химиотерапия. Следваща стъпка от лечението е трансплантация на стволови клетки в Германия.

Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури до момента възлизат на около 400 000 евро - сума, която е непосилна за него и неговите близки без вашата подкрепа. Първоначалната вноска за да бъде приет в Германия е 207 000 евро и трябва да бъде изпратена в най-кратък срок, за да може да постъпи там веднага след химиотерапията в България. Както може би разбирате нямаме много време. Затова ние,  неговите близки и приятели се обръщаме към всички вас с молбата да ни помогнете да съберем необходимата сума за лечението на нашия скъп приятел. Димитър е страхотен човек, изпълнен с мечти и огромно желание да пребори болестта, за да се върне отново към нормалния начин на живот. Нека му дадем този шанс!

IBAN: BG35STSA93000027867463

Титуляр: Димитър Крумов Друмев

BIC: STSABGSF

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?