49

Защо взимат кръв от пръста при изследване?

Кръвният тест се счита за един от най-важните и точни прегледи. Сега в повечето болници и клиники кръвта се взема от вена, но в някои случаи вземането на материал от пръста е достатъчно.

Ето защо лекарите взимат кръв от тази част на тялото.

Пръстът е избран по няколко причини. Първият е, че въпреки факта, че ръцете и краката са по-застрашени от инфекция, най-лесно е да ги локализирате от вените.

В допълнение, кожата на пръстите е много тънка, съответно, много по-лесно е да я пробиете и раната заздравява много по-бързо. Може би сте забелязали, че други рани, като порязвания,минават много по-бързо на ръцете, отколкото по други части на тялото.

Освен това горната фаланга на пръстите по правило е неподвижна, следователно външните фактори не влияят на замърсяването и заздравяването на раната.

Причината пръстът да бъде избран за подобен тип изследвания е, че хората го използват най-малко в ежедневието. Често остава неработоспособен, следователно, след като ви вземат кръв, е достатъчно да спре кръвта, след което дори не се забелязва, че ви е правен подобен тип манипулация, пише zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?