4232

Защо в никакъв случай да не спим повече от 8 часа?

Ще ви разкажем какво ще се случи, ако надвишавате тези часове редовно

 

Според статистиката 30% от световното население има проблеми със съня. Учените са доказали, че за здрав възрастен е желателно да спи около осем часа. Днес ще ви разкажем какво ще се случи, ако надвишавате тези часове редовно.

 

Появява се главоболие

Лошата работа на невротрансмитера често води до твърде много сън, което може да доведе до главоболие. Освен това тези, които хъркат в съня си, страдат от това заболяване. Според проведено проучване 60% от хората изпитват главоболие от продължителен сън, пише zdrave.to.

 

Нервната система страда

След дълъг сън хората не се чувстват щастливи и пълни с енергия. Вместо това стават мрачни и кисели. Освен това липсата на сила увеличава раздразнителността.

Хроничното заболяване прогресира

Твърде дългият сън може да влоши хроничната депресия и други състояния, като болки в гърба. А тези, които страдат от сънна апнея, могат да се сблъскат със сериозни сърдечни проблеми.

 

Процесът на стареене се ускорява

По-бързо старее не само лицето, но и мозъкът. Доказано е, че от редовен прекомерен сън, последният може да остарее до две години, тъй като продължителният сън провокира развитието на проблеми с паметта и концентрацията, цитира fakti.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?