Следвайте ни

Защо са толкова полезни бобовите растения?

viber icon

Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвната захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове. Това сочи канадско проучване, цитирано от БТА.

Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.

Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост. Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?