Следвайте ни

Защо постоянно сме гладни - 6 причини

viber icon
Много хора не могат да поддържат идеалното за тях телесно тегло, защото твърдят, че постоянно са гладни и не могат да прекарат повече от 2-3 часа, без да са приели храна, пише actualno.com. Истината е, че неправилното хранене води до често огладняване и причината далеч не е във вашия организъм
 
Вижте откъде идва постоянният глад и как да се справите с него:
 
1. Не приемате достатъчно протеини
 
Протеините са тази част от храната, която ни засища за най-дълго време и малките количества протеин, които приемате, водят го бързо огладняване и хапване на по-чести интервали от време. Включете в менюто си повече месо, яйца и млечни продукти и ще усетите разликата.

2. Ядете прекалено много сладко

Захарта ни дава енергия и усещане за ситост за много кратко време. След това огладняваме много бързо, но вече сме поели доста калории от сладкото и с всяко следващо хранене добавяме допълнителни количества към дневния си прием. Когато се почувствате гладни, хапнете шепа ядки, вместо бисквитки или шоколад – те ще ви държат сити много по-дълго време.

3. Храните се рядко
 
Не е нужно да спазвате броя от три хранения на ден. Включете и междинни приеми на храна между закуската и обяда, както и между обяда и вечерята. Просто винаги се старайте да избирате полезни и здравословни храни, така че да приемате „добри“ калории и полезни вещества за тялото. Хапвайте ядки, плодове или протеинови барчета.
 
4. Не си доспивате

Недостигът на сън се смята за една от основните причини за затлъстяването. Когато тялото ви не си доспива, той се опитва да си набави енергия от други източници като храната. В такива случаи можете да чувствате глад много по-често и да приемате повече калории от необходимото.

5. Подложени сте на стрес

Храната успокоява стреса, толкова е просто! Можете обаче да разтоварвате и да релаксирате по други начини – да започнете да ходите на йога, на танци, на фитнес или масаж. Отново ще се отървете от стреса, но заедно с това ще изгорите и доста калории.

Първо ще започнем с това, че тялото на всеки е много индивидуално и няма точна формула, по която можем да пресметнем колко трябва да те...

6. Имате проблеми с щитовидната жлеза
 
Сърцебиене, промени в месечния цикъл, косопад, тремори, потене, изтощение и загуба на телесна маса са симптоми на хипертиреоидизъм, обясняват специалистите. Ако имате някои от тези симптоми в допълнение с постоянния глад, добре е да се обърнете към личния си лекар.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?