Следвайте ни

Защо е полезно да дъвчем карамфил всеки ден

viber icon

Тази подправка се използва от много домакини, за да придаде на ястията вкус и аромат. Но карамфилът има и ценни лечебни свойства. Честно казано, не знаех за тях и бях изключително изненадан, когато видях един ден, как леля ми просто извади изсушена пъпка карамфил от торбичката и започна да я дъвче.

Забелязвайки изненадата ми, тя каза, че яденето на две пъпки карамфил ежедневно отдавна е неин навик. Карамфилът веднъж й помогнал да излекува силна болка в гърлото и леля, след като проучилa полезните свойства на карамфилa, открилa, че това не е единствената му полза. Защо изсушените пъпки са полезни, реших да кажа на читателите.

Болки в гърлото и устата

Както бе споменато по-горе, уникалният състав на карамфила (съдържа много витамини, минерали и етерични масла) помага в борбата с болката в гърлото. В допълнение, това просто лекарство ще се справи с болестта на венците, както и ще пребори лошия дъх.

 


Ниско кръвно налягане

Като дъвчете само няколко изсушени пъпки от карамфил, ще се отървете от виене на свят и умора, причинени от ниско кръвно налягане. Отлично и евтино лекарство за пациенти с хипотония. Но не трябва да забравяте за обичайните средства, препоръчани от лекаря.

 


Проблеми с храносмилането

Подправката помага за нормализиране на метаболизма, премахване на метеоризма и нежно помага на стомашно-чревния тракт. Можете просто да дъвчете ароматните пъпки, но за да подсилите ефекта, препоръчваме да добавите към тях чаена лъжичка мед. Вземете сместа 30 минути преди хранене.


Внимание! Противопоказен при хора с високо кръвно налягане и дуоденална язва.


Превенция на онкологията

Карамфиловите пъпки съдържат вещество, наречено евгенол, което има способността да забави растежа и развитието на раковите клетки. Това, разбира се, не е панацея, припомня здраве.то.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?