1939

Защо е нужен слънцезащитен крем и какви продукти да използвате

Много хора мислят, че защитата на кожата не е толкова необходима, ако не са на море. В градската среда се изгаря точно толкова, колкото и на други места, споделят професионалистите от онлайн аптека Нове Фарм. Лицето, ръцете и други открити места на тялото могат да се зачервят, затова е важно да се насочите към правилната козметика за слънцезащита. Слънцето излъчва два вида лъчи - UVA и UVB. Първите са по-дълги и са причина за потъмняването, но и образуват бръчки, както и други белези на стареене. UVB са къси лъчи, но причиняват изгаряне, а в някои случаи и рак на кожата, пише cross.bg.


Защо е нужен слънцезащитен крем за лице?

Козметиката за предпазване от слънцето е много важна. Ползите от нея са:

1. Предпазва от вредните лъчи
Кожата на лицето е по-нежна и тънка и има нужда от защита. Предпазването трябва да обхваща широкия спектър от вредни UV лъчи. Нанасянето на козметика за слънцезащита намалява риска от проникването им в дермата. Можете да изберете медицинска за мъже, жени и деца, както и комплекти от качествени хипоалергенни кремове с ясен състав и достъпни цени.

2. Грижа за цялостното здраве на кожата 
Освен че притежава защитен фактор, тази козметика има много съставки, които са полезни. Това са витамини и минерали, като кератин и други есенциални протеини, които задържат влагата в дълбочина и правят кожата по-хубава и предпазват от проблеми.

Поради всички тези причини козметиката за слънцезащита е много важна и без нея не трябва да се излиза, когато навън има слънце.

Видове слънцезащитни кремове

Те могат да бъдат минерални и химически продукти. Първите покриват повърхността и действат като физически предпазител и блокират като отклоняват и разпръскват лъчите. Тази слънцезащита действа като огледало по повърхността и предпазва и от UVA и от UVB. Тя е ефективна веднага след прилагането и няма нужда да се чака, докато попие - можете да се изложите веднага на слънчева светлина. Минералните кремове имат бял оттенък и могат да се забележат, когато са на повърхността на кожата. Съдържат титанов диоксид и цинков диоксид, както и комбинация от двете. Голям плюс на продуктите за слънцезащита е, че не запушват порите. Химическите кремове попиват и проникват в по-дълбоките слоеве и започват да действат след около 20 минути. Най-често съдържат октизалат, оксибензон, октокрилен, хомозалат, авобензон и техни комбинации.

За какво друго помага слънцезащитната козметика?

Освен че предпазва от изгаряне и вредните лъчи, тя може да направи и лицето по-гладко. Това е голямо предимство за тези кремове за слънцезащита, защото правят кожата по-красива като я подхранват. Те въздействат и на хидратацията. Ежедневното използване прави тена по-равномерен и сияен. Козметиката за слънцезащита предпазва от преждевременно стареене, защото хидратира кожата и забавя процеса.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?