Следвайте ни

Защо е абсурдно да говорим по мобилния, докато се зарежда

viber icon

Всеки от нас е говорил по мобилния си телефон, докато се зарежда. Устройството обаче първо трябва да бъде изключено от зарядното устройство и едва след това да се отговори на обаждането.  

Шокиращо видео от потребителя на TikTok murtazaahmed4 мъж демонстрира какво се случва при подобни обстоятелства.


С помощта на волтметър човекът определя, че по време на зареждане на смартфона се появява ток и ако вземете такава джаджа и започнете да говорите, тогава електрическото напрежение (макар и не фатално) ще премине през цялото човешко тяло. Мъжът демонстрира това на малките си деца - дъщеря и син. Както виждаме, ако докоснете такъв проводящ (разговарящ по телефона) човек, тогава в тялото на докоснатия човек възниква електрическо напрежение. 


Според потребителя murtazaahmed4 това е много вредно за човешкото здраве и учените са напълно съгласни с него.

Излъчването, твърдят изследователите, може да бъде избегнато чрез използване на слушалки, но ефектите от електрическия ток от приспособление за зареждане са още по-лесни за избягване - в този момент е нужно само да не използвате телефона си. Или поне трябва да го изключите от зарядното устройство за времето на разговора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Карлуковска силиконова долина

Карлуковска силиконова долина

25.02.2021 | 09:26

Хайде въвеждайте изкуственият интелект, че човечеството съвсем изтрещя.

Отговори
3 0
Тошко

Тошко

25.02.2021 | 08:04

Това е лъжа! Напрежение от 3,5 волта е безопасно.

Отговори
7 0
Не  лъжа

Не лъжа

25.02.2021 | 08:56

Но по некомпетентен начин се обяснява. Този ефект е още по голям ако държите включена ютия или кафемелачка. А ако направите подобни измервания когато във влажно време се намирате под контактната мрежа на грата или под електропровод вн НАПРАВО ЩЕ СЕ УПЛАШИТЕ ОТ СОЙНОСТИТЕ НА ИНДУКТИРАНОТО ИЛИ КАПАЦИТИВНО НАПРЕЖЕНИЕ.нО СЕ МИРА ОТ ТОК А НЕ ОТ НАПРЕЖЕНИЕ.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?