Следвайте ни

Записваме час онлайн в болници и ДКЦ-та с нова електронна услуга

viber icon

"Онлайн рецепция" е името на нова услуга, която позволява лесно и бързо запазване на час онлайн за пациентите на болници, ДКЦ-та, медицински центрове и клиники, специалисти и общопрактикуващи лекари, стоматолози, естетични клиники, физиотерапевти и всеки друг доставчик на здравни услуги. Услугата се предлага от българската платформа за електронно здравеопазване Consento.

Новото при тази услуга е, че за разлика от други подобни платформи за запазване на час, при които пациентът трябва да посети определена уеб платформа или мобилно приложение, "Онлайн рецепцията" може да се вгради във всеки сайт на лекар или медицинска организация и запазването на час може да се случи без пациентът да напуска този сайт и без да се регистрира предварително, което е задължително условие при повечето други букинг платформи. Към уеб страницата, профила или снимката на всеки лекар (ако са представени само като списък от снимки и имена) се добавя бутон "Запази час за преглед", който стартира "Онлайн рецепцията" за съответния лекар.

За последните две години през платформата Консенто, която поддържа като технически решения медицински кол-център, мобилни приложения за лекари и пациенти и уеб приложение, са запазени часове за провеждането на над 115 000 прегледа. Платформата предлага за своите потребители - лекари и пациенти и други услуги като: телемедицина, електронно здравно досие, комуникационни кампании лекар-пациент, нотификации за предстоящи събития и т.н. Всеки желаещ може да се убеди в лекотата на използване на Онлайн рецепцията на сайтовете на Неоклиник, Поликлиника България и Консенто.

Източник: computerworld.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?