Следвайте ни

Запасете се с чудодейните билки ружа и подъбиче

Пъпките от елша стопират рака

В разгара на лятото цъфтят много билки, които помагат при различни болежки или имат профилактичен ефект. По това време цъфти пчелинокът, който е изпитано средство за стабилизиране на имунната система. Той помага при различни възпаления на горните дихателни пътища. Сега е моментът да се събират листа и цвят от медицинска ружа - прекрасно лечебно растение за същия тип заболявания. Медицинската ружа има и сърдечно действащи гликозиди, така че в комбинация с мащерка, листа от подбел или широколистен живовляк парира всякакви бронхити.

Сега е времето да се запасите с лечебното растение със страховито име "дяволската уста". Това е най-доброто биле, което имаме в нашата флора за стабилизиране на сърдечната дейност, регулиране на кръвното налягане и за възстановяване след инфаркти.

В горите, които не са с плътно разположение на дърветата, в момента цъфти червеното подъбиче. То регулира дейността на тънките и дебелите черва, така че всеки българин трябва да го има у дома и да го ползва още при първите симптоми на неразположения. Само три листенца от прясно подъбиче или чаша отвара от сухо подъбиче моментално ликвидират проблемите. Близък негов братовчед е бялото подъбиче, но то има друго местообитание. Разполага се върху сухи каменливи терени с бедни почви. Има същия ефект. Хубавото е, че то цъфти по-дълго време и има по-дълъг период на събиране.

Изключително подходящ е периодът за събиране на реси и листа от бреза и от елша. Всички те имат позитивно въздействие върху отделителната система и същевременно са имуностимулатори. Пъпките на елшата имат и противораков ефект, особено при рак на простатата.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?