Следвайте ни

Задължително изкарайте този продукт от менюто си

В белия хляб има много въглехидрати, захар и нишесте

viber icon

Повечето експерти смятат, че именно белият хлябът е най-опасният зърнен продукт за здравето. В него няма хранителни фибри, а витамините от група В напълно отсъстват.Този продукт не носи никаква полза за организма и може само да му навреди, съобщава порталът WWW.PLANETANOVOSTI.COM.

„Бялото брашно няма протеинови ембриони, които съдържат най-полезните съставки. То няма най-ценното, следователно няма полза от такъв хляб “, казва гастроентерологът Галина Барташевич.

В белия хляб има много въглехидрати, захар и нишесте. В сравнение с ръжният хляб, вторият е по-полезен. Но тук не всичко е толкова просто. В ръжния хляб има много повече витамини и минерали, но той съдържа и много хлебна мая. Най-добрият вариант според повечето експерти и лекари се счита за „черните“ разновидности на хляба. В него ръженото брашно се смесва с пшенично в определено съотношение.

Много въпроси възникват и относно това дали може да се консумира топъл хляб. Някои експерти казват, че хлябът трябва да "диша" известно време. 

През това време, вероятно, маята престава и поради това продуктът става не само по-полезен, но и диетичен. В същото време някои специалисти по хранене са уверени, че маята не се страхува от висока температура и не умира по време на печене. Следователно хлябът може да се яде веднага след като е готов и няма нужда от време,за да се охлади.

Във всеки случай яденето на голямо количество хляб не си струва. Най-добре е да се даде предпочитание на тези продукти, които са направени от смеси от различни видове брашно. Те съдържат повече полезни компоненти и не вредят нито на здравето, нито на фигурата, пише zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?