Следвайте ни

Зъболекар: Маските срещу Covid-19 причиняват кариес

viber icon

Пандемията от коронавирус безспорно донесе неизменните вреди върху живота и здравето ни. Постоянно излизат новооткрити негативи върху една или друга част на тялото ни.

Носенето на медицински маски се отразява върху здравето на зъбите и венците, твърди зъболекарят Генадий Шаргородски за РИА Новости.

Покриването на устата и носа за дълги периоди от време ограничава потока на влага и може да причини сухота в устната кухина, което допринася за кариес и заболявания на венците, каза той.

„Затова, въпреки че е необходимо да се носи маска, трябва да се правят някои почивки, така че всички тези патологични микроорганизми да имат изход от устната кухина“, обясни зъболекарят.

Шаргородски отбеляза още, че последица от носенето на маски може да бъде и лош дъх. В тази връзка той препоръча по-често миене на зъбите и изплакване на устата с вода, пише retro.bg .

Коментари (1)

ГЮРО

ГЮРО

14.03.2021 | 14:43

Маските са средство за тормоз и търговия. Няма как да си затрудняваш достъпа на кислород и да имаш положителни резултати. Отделно, че на влажната маска се развиват цели колонии от микроорганизми и вируси, които няма как да бъдат избегнати. И резултатите не закъсняват. Но вероятно това е и целта, казва ли ти някой?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?