4232

За топ фигура: Благодарение на тези 5 храни тялото ви ще изглежда перфектно

За да сте стройни и да получавате комплименти за перфектната си кожа, не е достатъчно да сте на диета, нужни са ви и здрави черва

Диетологът от Харли Стрийт Рианън Ламбърт разкри кои пет храни е препоръчително да включите в диетата си, за да подобрите здравето на червата, да подмладите тялото си и да ускорите загубата на тегло.

За да сте стройни и да получавате комплименти за перфектната си кожа, не е достатъчно да сте на диета, нужни са ви и здрави черва. Здравите черва са ключът към перфектното храносмилане, нормалното състояние на тялото, красивата кожа и коса.

5 прости ястия ще помогнат на тялото ви да се прочисти и подмлади с лекота. Нека да разберем кои са те.

 

Кисело мляко

Една от основните ползи от киселото мляко е подобреното здраве на костите. Но винаги внимавайте и четете етикетите на киселото мляко, тъй като някои производители произвеждат продукти без живи бактерии и с много захар, която ги унищожава. 

Соеви зърна 

Това ястие е много популярно в Япония: приготвено от ферментирали соеви зърна, то има лепкава, тежка консистенция. Неслучайно, богатият на протеини соев боб е едно от най-популярните ястия за закуска сред японците. Азиатците са изследвали това ястие в продължение на години и са стигнали до заключението, че редовната консумация на соеви зърна увеличава минералната плътност на тъканите и прочиства организма много по-бързо.

 

Супа мисо

Още едно ястие, дошло при нас от японската кухня. Тази супа може да се консумира не само за обяд, но и за закуска и вечеря. Традиционно мисо се приготвя от паста, която се получава чрез ферментация на соеви зърна, ориз, ечемик, пшеница и гъби коджи - това е специален вид плесенни гъби, които съдържат много полезни вещества.Такава супа е отличен източник на протеини и фибри и е богата на минерали и витамини. 

 

Кисело зеле

Прочутото кисело зеле е не само вкусна салата, но и продукт, който освен на пробиотици е богат на фибри, желязо, витамини С, В и К. По-добре е обаче да отделите време, за да си направите сами кисело зеле.

 

Кимчи

Популярно ястие от корейската кухня е с пикантни подправки от зеленчуци, предимно пекинско зеле. Кимчи съдържа млечнокисели бактерии, които са от полза за храносмилателната система. Това ястие е полезно заради високото си съдържание на витамини К, В2 и желязо. Консумирайте гореизброените храни и ще усетите прилив на енергия и сила, както и сваляне на ненужните килограми, пише Actualno.com.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?