46
Следвайте ни

За кои хора ниското кръвно е МНОГО опасно

viber icon

Ниското кръвно налягане /хипотония/, е по-малко опасно от хипертонията, но дори и то може да причини сърдечен удар, казва пред агенция "Фокус" германският кардиолог и член на борда на Баварската мрежа за сърдечни удари Роберт Швингер.

Специалистът опроверга твърдението, че ниското кръвно налягане не влияе на здравето и предпазва кръвоносната система и органите. Освен това, каза той, няма точни данни за дела на хората с хипотония, тъй като тя не се счита за заболяване.

Лекарят изброява сред обезпокоителните симптоми шума в ушите, слабостта, главоболието, нестабилната походка и аритмията като признаци на ниско кръвно налягане и призовава хората да се обърнат към лекар, ако се появят. Швингер каза също, че хипотонията може да бъде самостоятелно състояние, особено при слаби и високи хора, които не правят физически упражнения. То може да бъде причинено и от други заболявания, като например дисфункция на щитовидната жлеза, сърдечносъдови заболявания и неврогенни разстройства.

 Според кардиолога по правило ниското кръвно налягане не е заплаха за много младите пациенти. При по-възрастните хора то може да има сериозни последици: световъртежът може да доведе до загуба на равновесие, падане или нараняване. Друг риск е този от сърдечен удар. Това важи особено за хората, които страдат от коронарна болест на сърцето.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?