Следвайте ни

Втора грипна вълна затваря училища в страната

viber icon

Втора грипна ваканция е обявена за учениците от училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Созопол, както и за учениците в ОУ "Христо Ботев" в село Росен и ОУ "Христо Ботев" в село Зидарово, съобщава Actualno.com. Заболяваемостта сред децата там е достигнала над 30%.

За неучебни дни са обявени 27 и 28 февруари. "Има втора грипна вълна, но засега няма основание за обявяване отново на грипна епидемия", уточни директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров. Наблюдават се всички училища в областта, висок е броят на заболелите и в едно училище в Бургас, съобщиха от РУО - Бургас.

Там, където има много болни деца, директорите на училищата или кметовете на населените места могат да вземат решение за грипна ваканция до 3 дни, без да се свиква противоепидемичния щаб. Специалистите съветват да се вземат същите предпазни мерки, както при всеки вирус. Те включват избягване на затворени пространства в които се събират много хора, стриктна лична хигиена, по възможност да не се посещават болнични заведения, да се носят предпазни маски.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?