Следвайте ни

Всички ядем този зеленчук, но той може да бъде много опасен

viber icon

Смята се, че всички зеленчуци са полезни, но последните проучвания опровергават тази теория. 

Съществува продукт, който може да причини опасни промени в човешкото тяло.

 Всеки знае за необходимостта да включи в менюто си колкото се може повече храни, съдържащи витамини.

Според изследователи от центъра за здравеопазване, зеленчуците, които започват да се развалят, вече не трябва да се ядат. По-специално това се отнася за лука, чиято консумация дори може да доведе до рак.

Според изследователите, гнилият лук съдържа афлатоксин. Това токсично вещество, което е доста често срещано в храните, може да предизвика опасност за човешкия живот. Черните петна вътре и извън луковата кора показват наличието на това вещество.

Това органично вещество се появява в резултат на неправилно съхранение, транспортиране, попадане на вода върху зеленчука. Насекомите също могат да допринесат за болести. Засегнатите храни не трябва да се консумират.

Натрупвайки се в тялото, токсините влияят на черния дроб и дори могат да причинят рак. 

За да не се случи това, следвайте технологията на готвене. Избягвайте или изрязвайте засегнатите области от зеленчуците.

Когато избирате, съсредоточете се върху свежия вид на продуктите. Не забравяйте, че спестяването не винаги е от полза. Пресният лук съдържа много полезни витамини, включително С и аминокиселини.

Той помага на имунната система в борбата срещу различни вирусни и бактериални заболявания, удължава младостта, пише zdrave.to.

Коментари (1)

Фил

Фил

17.02.2020 | 07:54

Лука не е всички зеленчуци. Статиите ви са пълен провал..

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?