4232

Всички я допускаме! Коя е най-грубата грешка при миене на зъби?

Каква е най-честата ни грешка?

Миенето на зъбите е една от основните хигиенни дейности и може да изглежда толкова естествено, че сякаш интуитивно всеки го прави правилно.

Стоматолог обаче обръща внимание на една често срещана грешка, която може да се отрази негативно на състоянието на зъбите.

Каква е грубата грешка?

Няма да повярвате, но мокренето на четката на зъби предварително!

 Д-р Пател, водещ холивудски зъболекар, казва в свое интервю пред The Sun: "Пастата за зъби вече има точното количество влага. Ако четката за зъби също е мокра, пастата за зъби се пени по-бързо, което ви кара да я изплюете по-бързо".

Къде другаде бъркаме?

Според лекаря зъбите не трябва да се изплакват с вода веднага след миене.

Това се дължи на факта, че водата отмива флуора, съдържащ се в пастата, така че няма да има време да проникне в зъбната структура, за да я укрепи. 

Лесен трик за по-добро миене на зъби

Хората все още страдат от кариеси, защото не мият зъбите си правилно. Това незнание съвсем несъзнателно се предава на децата, поради което зъболекарите ги призовават да обръщат достатъчно внимание. Д-р Пател дава още един съвет за правилното миене – той препоръчва да започнете от задните зъби.

"Най-добре е да започнете със задните зъби, които често са най-трудни за почистване. Ако се съсредоточите върху предните зъби, има риск задните да не бъдат почистени достатъчно старателно", пише Actualno.com.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?