2374
Следвайте ни

Вредни навици учудващо полезни за здравето ни

viber icon

Всички сме чували, че има навици, които вредят сериозно на здравето ни. Учудващо е обаче, че някои от тях са и полезни за нас.

Ярост

Понякога е страхотна идея да изпускате парата точно по този начин, защото контролираният, здравословен гняв е полезен за тялото и ума. Дори според някои проучвания, за разлика от страха и стреса, гневът не произвежда кортизол, който е хормонът на стреса, а дори има благоприятен ефект върху креативните процеси.

Злоупотреба с кафе

Спокойно излейте горещата напитка в краката на този, който се опитва да ви убеди, че тя е вредна. Стига да не прекалявате, с нея можете да намалите риска от развитието на Паркинсон или диабет тип, а и то е пълно с антиоксиданти, повече отколкото други продукти. Само не слагайте изобщо или поне не прекалено много захар или мляко.

Мръсотия

Според проучване, тези които забравят да да оправят леглото си сутрин, живеят по-дълго и се разболяват много по-рядко. Това се дължи на факта, че изтупвайки леглото, вдишваме много повече бактерии и акари. Разбира се това не означава да не чистите, но да е в рамките на нормалното и след проветряване.

Пиене на бира

 Всъщност тя може да е по-ефективен начин за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и според резултати от проучване, проведено в Калифорнийския университет, показват, че антикорозионните вещества, съдържащи се в малца, защитават кръвоносните съдове и сърцето. Също витамин B6 предпазва кръвоносните съдове и помага за заздравяването на костите.  

Стоене в интернет

Сърфирането в мрежата не е толкова лошо и безполезно, защото активното ровене за информация в Интернет стимулира мозъчните центрове, които често остават неизползвани и дори укрепва нашата способност да вземаме решения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?