Следвайте ни

Водата помага в битката с вирусите

Дехидратацията понижава нивото на имунната система и ни прави лесно уязвими

viber icon

Ползите от приема на вода са много. Всички знаем, че тя е източник на здраве. И дори да осъзнаваме жизненоважната роля, често забравяме да се хидратираме. Тя поддържа клетъчния имунитет, затова трябва да организираме деня си така, че да не я забравяме. За здравословното ни състояние е важно поддържането на баланс между загубата и приема на вода. Все повече хора се оплакват от умора, стрес, загуба на енергия и концентрация. Търсят оправдание в забързаното ежедневие и многото задължения, но причината за влошеното здраве може да се дължи на недостатъчния прием на вода. На всички е известно, че бъбреците са естествен филтър на организма и правилното им функциониране е пряко обвързано с всекидневното изпито количество. Ето и някои ползи от приема ѝ, придружени с полезни съвети: пийте по няколко глътки вода на всеки 15 минути, това гарантира, че гърлото Ви ще е влажно и ще попречи на преминаването на вируса. Ако се чудите как да увеличите приема на вода, следвайте тенденциите в здравословното хранене и си направете детоксикация с изворна вода, като я обогатите с различни натурални аромати - почистени и нарязани плодове, пресни подправки, градински билки, зеленчуци. Eфeктът е гарантиран, тъй като гoлямa чacт oт витaминитe в прирoдaтa ca вoдoрaзтвoрими. Тoвa oзнaчaвa, чe лecнo oтдaвaт пoлeзнитe cи cвoйcтвa, кaтo ce рaзтвoрят във вoдa.

Най-добрият вариант е сутрин да добавите прясно изстискан лимонов сок

Известни са ползите от цитруса като източник на витамин C, той стимулира имунната система, балансира нивото на рН, помага за регулиране на теглото. Вълшебната напитка ще изчисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста. Може да внесете разнообразие с парченца краставица, портокал или грейпфрут, листенца мента, джинджифил, канела, за да Ви е по-вкусно, а и за допълнителна доза витамини. Изключително полезно е да пиете вода сутрин на празен стомах. Тя ще ви събуди по-бързо и ефективно от кофеина и много скоро няма да се нуждаете от кафе. Идеалният вариант е изворна вода с неутрално pH, която регулира алкално-киселинния баланс в тялото и спомага за пълноценното усвояване на минералите. Тя не е просто елемент за хармоничното ни съществуване, а природна формула за здраве. Правилно избраната вода осигурява естествена среда за нормална функция на всички човешки органи.

Уникалният баланс на минералите и соли в изворна вода „Бачково“, неутралното 7.23 pH, ниската ѝ обща минерализация отговарят на нуждите на организма и я правят подходяща за ежедневна употреба от цялото семейство. Тя е балансирана от самата природа, без допълнителна човешка намеса, недокосната е от човешка ръка през целия процес на бутилиране. Чистата изворна вода освежава и обновява човека, възстановява силите. Винаги, когато усетите пристъп на силен глад, първо пийте вода. Това ще залъже стомаха и ще притъпи усещането за глад. Жаждата е сигнал, че вече сте закъснели с хидратирането. Полезен трик е да имате винаги бутилка вода на достъпно място. Когато тя е пред очите ви, без да усетите, ще посягате към нея през целия ден и ще поддържате баланса в организма си.

В условия на стрес и замърсена градска среда задължително трябва да се включва в действие и засилената хидратация, за да се стимулира дрениращата функция на бъбреците и да се изведат от организма водноразтворимите вредни вещества. Напрежение в офиса, пролетна умора, куп ангажименти, недостиг на сън - това са само малка част от причините за поява на стрес, приемът на вода ще Ви помогне да го преборите. Последните проучвания на учените са категорични, че една чаша вода може да направи чудеса, след като сте се изнервили. Водата подобрява дейността на нервната система и засилва притока на кислород в кръвта - дейности, които се затрудняват, след като продължително се излагаме на стрес. За да носи водата съответните ползи на организма, съобразете количество с Вашето тегло. За да поддържаме тялото си здраво, препоръчителният прием на вода е 30 мл/кг телесно тегло. Но от изключителна важност е да обръщаме повече внимание на качествата и на състава - най-добрият вариант е изворна вода с неутрално pH и ниска обща минерализация.

Коментари (1)

Разбира се, че водата

20.03.2020 | 10:03

Но да си плицикаш шумно,, сланините,, да,, храчиш,, и кашляш шумно като Бай Ганьо 290 кг и да чуват съседите това, яка да им е душа, гнусна работа, на село които са нямали баня и дълги години в града още се радват на баня и вода като,, помак,, на одуша...!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?