1939

Внимание! Тези симптоми могат да означават появата на диабет

Повечето възрастни хора, диагностицирани с диабет, нямат никакви симптоми, а при тези, които имат, те често са много фини и лесно могат да бъдат пропуснати. Ако забележите тези неща при себе си, потърсете лекарско мнение.

Умора

Тук говорим за една по-различна умора от тази, която често може да бъде облекчена чрез почивка. Дори и след като сте се наспали и сте си починали добре, може да се чувствате все още изтощени и летаргични. Защо? Според специалистите това се случва при хора с диабет в резултат на наднормено тегло, промяна в нивата на кръвната захар или от умствени и емоционални проблеми, свързани с липсата на диагноза.

Жажда

Жаждата и/или повишеното уриниране се дължат на производството на излишна захар, която се натрупва в кръвта. Това натрупване кара бъбреците да работят извънредно, за да се опитат да абсорбират или филтрират излишната захар. Когато не се абсорбира, тя се отделя в урината, което изчерпва течностите в тялото, причинявайки повишено уриниране. Поради повишеното уриниране и загубата на течности тялото се дехидратира и изпитва жажда.

Глад и/или загуба на тегло

Загубата на тегло и повишеният глад също идват като страничен ефект от повишеното уриниране, защото това е загуба на калории. Едновременно с това диабетът задържа захарта от клетките, което е причина за повишения глад.

Проблеми със зрението

Замъгленото зрение често е симптом на диабет, който остава незабелязан. Но какво го причинява? Според лекарите се дължи на натрупването на захар в кръвта, изтегляйки течности от тялото, като това засяга и очите. Ако проблемът не се лекува, могат да се развият нови кръвоносни съдове зад окото, увреждайки съществуващите съдове, което в крайна сметка може да доведе до загуба на зрение.

Плодов дъх

Ако дъхът ви мирише сладко сутрин, това може да е знак за голям проблем, който не бива да пренебрегвате. Плодовият дъх може да показва симптоми на преддиабет, които са резултат от възпалителни проблеми.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?