Следвайте ни

Внимание! Липсата на секс е опасна за здравето

 

Сексът носи страхотни ползи за нашия организъм – лекува ни, удължава живота, пази ни от стрес, подмладява ни, като активира производството на колаген, поддържа сърцето здраво и освобождава ендорфини, които ни правят по-щастливи.

След като изяснихме положителния ефект от забавлението под завивките обаче, си задаваме въпроса – Какво би се случило, ако спрем да правим секс?

 

№1 Повече болка

При дълго въздържание нервната система се лишава от естествения обезболяващ ефект, тъй като ендорфините, които се освобождават при секс, облекчават болката.

 

№2 Отслабен имунитет

Редовният секс увеличава броя на имунните клетки в тялото, които се борят с външни микроби. Ако правим секс по-малко от веднъж седмично, имунитетът ни ще отслабне.

 

№3 Безсъние

За страдащите от безсъние липсата на секс е особено неприятна. Така те се лишават от основното средство за лесно заспиване, а резултатът е понижена концентрация, лошо настроение, загуба на рефлекси и умора.

 

№4 Здравословни проблеми

Дългото въздържание намалява защитата на организма от сърдечни проблеми, тъй като сексът е отлично физическо упражнение. Липсата му се отразява зле и на нивото на холестерол при жените.

 

№5 Стрес

Липсата на секс води до по-високи нива на стрес. Човек става по-раздразнителен и трудно се справя с напрегнати ситуации.

 

№6 Отчуждение и раздяла при двойките

При двойките липсата на секс предизвиква емоционален дисбаланс, изневери и раздяла.

Съвет от психолозите: За да се избегне опасно поведение, психолозите препоръчват липсата на секс да се компенсира с други занимания - спорт, ново хоби или занимания, които стимулират дяловете на мозъка, свързани със секса.

 

Източник: "Дарик"

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?