1939

Внимание! Избягвайте тези храни сутрин

Когато се говори за закуската, специалистите по хранене все още имат противоречиви теории. Едни настояват, че тя е най-важното хранене за деня, други са на мнение, че до 10 и дори до 12 ч. на обяд не е добре да консумираме каквото и да е, защото през този период организмът ни се изчиства и има нужда да почива от всякаква храна, пише dir.bg.

На която и теория да сте привърженици, няма да сгрешите, ако не хапвате тези 6 неща преди 10 сутринта.

 

Тост с краве масло

Много хора считат, че на закуска не бива да се ядат никакви мазнини. А въпросът е по-скоро да се намерят най-подходящите мазнини за това време на деня. В този ред на мисли е по-добре да хапнете филия с фъстъчено масло за закуска, отколкото филия с краве масло. Фъстъченото масло ще ви засити за по-дълго време, тъй като стимулира производството на хормона за регулиране на глада.

 

6 храни, които да избягвате преди 10 ч. сутринта

Снимкa: Shutterstock

 

Зърнена закуска с прясно мляко

Тази закуска е класика, но не в добрия смисъл. Повечето зърнени храни са с високо съдържание на захар, която после води до натрупването на подкожни мазнини. За по-добри резултати заменете зърнената закуска с овесена каша.

Палачинки и гофрети

Много за вкусни - няма спор за това. Но те са източник на лоши въглехидрати, които ще ви накарат да се чувствате още по-гладни през останалата част от деня. Заменете ги с пълнозърнест хляб.

6 храни, които да избягвате преди 10 ч. сутринта

Снимкa: Shutterstock

 

Нискомаслено кисело мляко

Много пъти става дума за нискомасленото кисело мляко и колко е добре да се консумира за закуска. Всъщност никак не е добре, защото то съдържа подобрители на вкуса и по-малко протеини. Ако ще закусвате с кисело мляко, нека то не е нискомаслено.

Натурален сок

Сокът, който наричаме натурален, а купуваме в кутия от магазина, не е най-добрият избор за закуска. Той също съдържа много добавена захар и подобрители на вкуса. Ако искаме плодова закуска, по-добре е да заложим на пресни портокали, мандарини, други плодове, които ще подготвят храносмилателната ни система за другите хранения през деня. 

 

6 храни, които да избягвате преди 10 ч. сутринта

Снимкa: Shutterstock

 

Някои видове плодове

Хубаво казахме, че е добре да консумираме пресни плодове на закуска, но не и такива, които са ферментиращи и богати на олигозахариди, като ябълки, круши, праскови. И не че те трябва да бъдат избягвани по принцип, просто е хубаво да се хапват по-късно през деня, когато храносмилателната ни система вече е станала по-активна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?