1553

Вижте коя ЗАКУСКА сваля килограмите

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя зарежда организма след дългия нощен сън и от нея зависи дали метаболизмът ви ще бъде бърз или по-бавен. Качествената закуска може да ви набави необходимите вещества за отлично начало на деня и дори да свалите ненужните килограми.

Има няколко определени храни, които помагат за по-доброто здравословно състояние на тялото и за по-бързия метаболизъм, пише jenata.blitz.bg.

Например закуска от яйца с всякакви зеленчуци, за предпочитане не скорбяла (картофи), ще допринесе за загуба на тегло.

По отношение на съдържанието на калории, общата диета за деня трябва да бъде разпределена по следния начин: закуска 50%, обяд 30%, вечеря 20%. Ако оформите менюто си по този начин, според диетологът Браун, ще се отървете от глада през деня и ще спрете да ядете твърде много.

Извършен е експеримент, по време на който участниците е трябвало да се придържат към дадената схема. За 12 седмици те успели да свалят около 9 килограма. А тези, които са яли най-много на обяд, са се отървали от 3,5 килограма.

Като правило закуската включва сандвичи и сладкиши, които се допълват от чай или кафе, но това не е особено здравословно и е време да се преразгледа този подход, каза треньорът.

А известният руски кардиохирург и академик на Руската академия на науките Лео Бокерия е на друго мнение. Той става много рано - в 5:45 сутринта, и от много години яде домашна извара на закуска. По време на операции, Бокерия не нарушава режима си и приема кисело мляко или плодове през деня. Лекарят се връща у дома не по-рано от 20:00. И едва тогава, по думите му, „храната започва“.

"Всъщност, когато сте сити сутрин, храносмилателната система започва да работи като доменна пещ. В резултат на това човек иска да легне, да спи", твърди Бокерия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?