Следвайте ни

Вижте кои са най-полезните храни в период на пандемия

viber icon

Някои храни могат да повишат имунитета при епидемии, като тази на коронавируса. Най-полезните такива продукти бяха посочени от диетолога, доктор на медицинските науки Марият Мухина.

Лекарят посъветва хората да обърнат внимание на билките и дивите плодове. Според нея здравето може да се укрепи с помощта на малини и листа от малини, тъй като те са богати на много солицелати. „Това е като аспирин, само че натурален“, обясни Мухина.

Сред билките тя разграничи и градинския чай, който по нейни думи е много мощен антиоксидант, както са и лайката и жълтия кантарион. Добре е хората да си правят гаргара с инфузия от тези билки, защото вирусът първо се спуска към лигавичната мукоза.

По-рано Министерството на здравеопазването в Русия съобщи, че водката и цигарите по никакъв начин не влияят на коронавируса в количествата, които човек може да консумира, без да заплашват живота му.

Вероника Фетова

Вероника Фетова

Редактор - marica.bg

Вероника Фетфова е завършила „Масови комуникации - Журналистика” в Нов Български Университет - София. От май 2019 г. е част от екипа на „Марица“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?