Следвайте ни

Вижте кои са храните за щастлив живот

viber icon

Китайската философия за живота е една от най-богатите и силно разпространени по света. Символиката  обхваща много култури и намира значения на почти всичко около нас.


В това число не прави изключение и храната, която консумираме. Ето кои са храните, които носят щастие и късмет според китайския календар. Важно е всеки месец да отдавате специално значение на различните храни, които са любими на вас и семейството ви, споделят от foodpanda.

Кнедли - тази храна датира от почти 2000 години. Вярва се, че колкото повече кнедли изядете, толкова повече пари и богатство ще натрупате. Кнедлите символизират промяната. Можете да ги хапвате задушени на пара, пържени или печени.

Риба - когато решите да консумирате риба, е много важно тя да бъде цяла. Яденето на цялата риба би трябвало да консолидира излишъка от миналата година и да ви позволи да го превърнете в още по-голям просперитет през следващата. Рибата се движи напред, никога назад.

Пролетни рулца - пролетта е символ на началото и на новото. Пролетните рулца символизират златни кюлчета, богатство. Обикновено те са пържени, но можете да ги печете и да ги сервирате със сос.

Патица по пекински - кожата на патицата е червена, което е цветът на късмета в китайската култура. Винаги се сервира прясно печена, тънко нарязана, увита в тънко тесто и гарнирана със сос от хойсин, краставици и лук Омар и скариди - хрупкавата патица не е единствената червена храна, която се сервира на китайските новогодишни празници. Ракообразните като омари и скариди символизират богатството и късмета.

Юфка - На китайската Нова година често се сервират юфка, която символизира обещанието за дълъг живот. Хората често хапват юфка и на втория ден новата година за дълголетие.

 


Източник:www.manager.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?