Следвайте ни

Минипорции, салата и движение = тънка талия под карантина

viber icon

Животът в принудителна изолация ще доведе до наддаване на телесно тегло - темата е една от най-обсъжданите в социалните мрежи.  Става въпрос за неизбежно последствие, но и за чудесна възможност да се заемем с готвене, увериха експерти.

"Не знам дали ще сме помъдрели след края на това изпитание, но със сигурност ще сме затлъстели. Аз самата съм склонна да похапна шоколад вместо ябълка. Това може да ни изиграе лоша шега", предупреди диетоложката Беатрис дьо Рейнал, която съветва да се намали консумацията на храна.

Заседнал начин на живот, намалена физическа активност, близост до хладилника и изкушения формират експлозивен за поддържане на линията коктейл, който е уникален за толкова дълъг период.

"Вече имахме опасения, свързани с недостиг на някои продукти по време на войната в Персийския залив или през периоди след атентати, когато хора се затваряха вкъщи. Но в случая част от населението не работи и не се движи", обяснява Паскал Ебел от Френския център за изследване и наблюдение на условията на живот.

"При липса на каквато и да било физическа активност човек гори 200-400 калории по-малко. Затова трябва да намалим порциите и да се движим", поясни диетоложката Женифер Обер.

Когато периодът генерира много стрес поради страх от смърт, болести или финансови проблеми, храненето е своеобразно убежище. При положение че прекарваш цялото си време у дома, е лесно да ядеш повече, отколкото е разумно, отбеляза Британската фондация по храненето.

Животът в изолация има своето отражение и върху начина на хранене.

"Хората, които имат деца, ще е добре да сготвят спагети болонезе, за да може всички да са доволни. Така ще се избегне възможността родителите да убеждават децата си да консумират нежелано от тях ястие, например спанак. Но консумацията на пресни плодове и зеленчуци е задължителна", смята експертът Джулиан Мърсиър. 

Експертите препоръчват хората да консумират храна само в определени часове на деня, да са активни физически и да готвят възможно най-често у дома. 

Коментари (2)

От такива боклуци, абе изрут

08.04.2020 | 23:13

Докога ще продължаваш да ме унижаваш...?!

Отговори
0 0

Телесно тегло за баби етноски

08.04.2020 | 23:11

Да отидат на оня, свят ,, презадоволени,, от 5 см, изрут...!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?