Следвайте ни

Ужасяващо! Авокадото може да убива

viber icon

Авокадото се асоциира със здравословното хранене и лечебните диети. Малко обаче знаят, че този плод може да се окаже и крайно опасен. 

Сайтът “Better me” публикува статия за вредата и негативните странични ефекти от употребата на авокадо, което, както се твърди, понякога може да доведе до смърт. И посочва деветте му вредни свойства:

1. Авокадото е противопоказно за бременни и кърмещи жени. Те следва да се въздържат от употребата му, тъй като този плод понижава изработката на кърма.

2. Спомага за покачване на килограми. Авокадото, както знаем, съдържа полезни мазнини, но ако консумирате прекалено много от него, може да напълнеете. Следва да се отбележи, че плодът авокадо е с повишена калорийност.

3. Предизвиква нарушение на чернодробната функция. Авокадото съдържа два канцерогенни компонента - атенол и естрагол, което може да нанесе сериозна вреда на черния дроб.

4. Понижава ефективността на лекарствените препарати. Прекалената употреба на авокадо може да понижи ефективността от действието на противовъзпалителни препарати.

5. Предизвиква проблеми със стомашно-чревния тракт. Отбелязва се, че прекалената употреба на авокадо предизвиква проблеми с корема, като колики или подуване.

6. Предизвиква алергична реакция. Употребата в храната на авокадо може да провокира алергична реакция под формата на отоци, екзема или сърбеж. Също така, авокадото може да предизвика сериозна алергична реакция у хора, които имат алергия към латекс или каучук, защото този плод съдържа натурален каучук.

7. Понижава нивото на холестерола. Известно е, че някои продукти понижават нивото на холестерола в организма. Ако на човека му е необходимо да понижи нивото на “лошия холестерол” и да повиши “добрия холестерол”, то авокадото е лошият вариант за тази цел. В него се съдържат мазнини, затова употребата на този плод понижава точно “добрия холестерол”, който е необходим на организма. 

8. Спомага за разреждане на кръвта. Авокадото спомага за разреждане на прекалено гъстата кръв. То е полезно за пациентите със сърдечносъдови заболявания, тъй като предотвратява образуването на тромби. Но въпреки това авокадото може да доведе до други негативни последствия за здравето.

9. Повишава нивото на калий. В авокадото се съдържа много калий, който идеално подхожда за тези, които се опитват да повишат нивото на този микроелемент в организма. Но употребата на авокадо може да доведе до проблеми при онези хора, които страдат от хронични заболявания. Защото високото съдържание на калий може да доведе до сериозни проблеми със здравето.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?