Следвайте ни

Училища дариха 17 хил. лв. на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”

viber icon

Дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, инициирана от УМБАЛ „Свети Георги”, получи от пловдивски училища дарение в размер на 16 872,33 лв. Средствата бяха събрани в първия учебен ден, 16 септември. Много училища от всички райони на Пловдив се включиха в инициативата да дарят парите за цветя в полза на кампанията, посветена на изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.


С благодарствено писмо към ученици, учители, родители и представители на районните кметства в Пловдив се обърна проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Организационния комитет на Дарителска кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Св. Георги“:


„Скъпи ученици, родители, учители, Сърдечно Ви благодаря от името на всички наши малки пациенти и целия медицински персонал на УМБАЛ „Св. Георги“ за вашето ентусиазирано участие в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“. Вие показахте, че имате сърце и душа, които съчувстват, съпреживяват и обединяват добромислещите. Вие показахте, че можем да се обединим около обща кауза, че можем да действаме единно в името на важните житейски ценности.


Вашите общи усилия направиха пловдивските училища най-големия дарител в кампанията. Събраните средства по повод Първия учебен ден са 16872,33лв, най-голямото дарение, което е постъпвало до момента в дарителската сметка. Разпространете идеята на тази кампания! Направете я Ваша цел и желание! Нека осъзнаем, че високите цели са достижими с упоритост и дръзновение! Хиляди детски очи са вперени във вас и очакват помощ, утеха, съчувствие, радост!

Благодаря още веднъж сърдечно! Бог да ви пази!


Скъпи районни кметове и служители в районни кметства на Пловдив, благодаря и на вас, че приехте присърце нашата инициатива, че я разпространихте и горещо подкрепихте. Без вашата намеса нямаше да има такъв успех и единодействие. Чрез тази дарителска кампания вие правите крачки към реализацията на мечтите, на хилядите хора, които вярват във вас и разчитат на вас. Нека Господ ви закриля във вашите добри намерения!


Проф. Иван Иванов

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?