Следвайте ни

Учените разкриха: Защо кафето на гладно е опасно

viber icon

Група специалисти от университета в Бат, Великобритания, установиха, че изпиването на сутрешната чаша кафе крие опасности за здравето ни, понеже нарушава метаболизма в организма, пише германският сайт Фокус.

Екипът на проф. Х.Смит изследвал кръвта на 29 доброволци, за да установи връзката между нивата на инсулина и употребата на кафе. Учените констатирали, че сутрешната чашка може да доведе до нарушаване на метаболизма, предава БТА.

На участниците в експеримента след кратък сън било предлагано кафе със захар, чиято калоричност се равнявала на обикновена закуска. След това ги будили за няколко минути на всеки час и им предлагали черно кафе, а след това сладка напитка. В края на експеримента било установено, че лошият сън и употребата на кафе влияят негативно на нивата на кръвната захар, която се повишила с 50 процента.

По мнение на учените това е свързано с неспособността на организма да усвоява глюкозата веднага след пробуждане. Специалистите препоръчват кафето да не се пие на гладно, а по време или след закуска. Това би понижило рисковете за здравето ни. 

 

Коментари (1)

Гошко

Гошко

11.10.2020 | 20:10

"на всеки час и им предлагали черно кафе, ..."! Те са ги удавили от кафе и сладки напитки! А една чашка е безобидна за организма!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?