Следвайте ни

Учени: Всеки от нас може да удължи живота на майка си! Ето как

viber icon

Всеки човек обича своята майка и вероятно харесва да прекарва време с нея. Особено когато се превърне в баба за децата ви. Някои обаче не са толкова привързани към родителите си и дори ги избягват, когато е възможно.

Ако сте отворили статията обаче, вероятно сте от хората, които обичат своята майка (и татко) и биха искали да я запазят колкото се може по-дълго на този свят.

Най-сетне науката има какво да каже по въпроса: всичко, което трябва да направите, е да прекарвате време с нея в приятни разговори и занимания.

Според Калифорнийския университет в Сан Франциско самотата играе ключова роля за здравословното състояние на човека, включително за времето на смъртта. Изследването включва 1600 души на възраст над 71 години. Установява се, че самотата е по-честа причина за смърт в сравнение с общото здравословно състояние – близо 23% от самотните участници умират в рамките на 6 години от началото на изследването.

Социалният работник Барбара Московиц споделя, че същността на живота е споделянето, общуването с друго човешко същество – това ни носи радост, кара ни да се чувстваме ценни и нужни, осмисля съществуването ни.

Затова канете от време на време възрастните си роднини на вечеря или ги навестявайте понякога. За вас това е малка част от времето ви, за тях – може би година от живота им.

Хората казват, че сме млади, докато имаме родители. Запазете ги възможно по-дълго до себе си и не забравяйте да им напомняте, че ги обичате, пише обекти.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?