4232

Учени установиха: Рафинираните въглехидрати на закуска ни правят по-непривлекателни

Количеството въглехидрати, което човек консумира, е статистически свързано с привлекателността на лицето му

Хората, които закусват с рафинирани въглехидрати - бял хляб, печива, сладки храни, може да се сторят по-непривлекателни на противоположния пол, установяват френски учени, цитирани от БТА и Асошиейтед прес.

Изследователи от университета в Монпелие установиха, че количеството въглехидрати, което човек консумира, е статистически свързано с привлекателността на лицето му, оценявана от хетеросексуални представители на противоположния пол.

Според резултатите тези, които са предпочели високогликемична закуска с рафинирани въглехидрати, получават по-ниска оценка за привлекателността на лицето както при мъжете, така и при жените. За преработените въглехидрати е известно, че повишават нивата на кръвната захар.

Рафинираните въглехидрати са храни, обработени по начин, който обикновено премахва голяма част от хранителната им стойност, като например бялото брашно, захарта, много пакетирани закуски, предлагани в търговската мрежа.

Изследването показва също, че постоянната консумация на рафинирани въглехидрати на закуска е свързана с по-ниски оценки за привлекателност, независимо от фактори като индекс на телесна маса и възраст.

Консумацията на високоенергийни храни повишава оценките за привлекателност, показва също изследването.

В изследването са участвали 104 мъже и жени от Франция, като някои от тях са получили високогликемична закуска, а други - нискогликемична. Те били помолени също да попълнят въпросник, за да посочат колко рафинирани въглехидрати обикновено консумират.

След това други хетеросексуални доброволци оценили привлекателността на лицето на представители на противоположния пол по снимки, направени два часа след предоставената закуска.

Изследователите забелязали някои разлики между половете. При следобедните закуски при мъжете приемът на високоенергийни храни бил свързан с по-ниска оценка на привлекателността, докато приемът на високогликемични храни е бил свързан с по-висока оценка на привлекателността.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
В-кМекица!

В-кМекица!

13.03.2024 | 00:19

По голяма т ъпня що не написахте!.?

Отговори
2 0
В-кМекица!

В-кМекица!

13.03.2024 | 00:19

Поредните тъпотии споделени от списвачите на вестник мекица!!!

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?