3906

Учени разкриха десерт, който помага да спим по-добре

Докато яденето твърде късно преди лягане може да влоши съня ви, има определени храни , които могат да ви помогнат да спите по-добре.Според New York Post има един десерт, чиято консумация има изключително положителен ефект върху съня ви и това е черният шоколад, пише actualno.ocm. Изданието допълва, позовавайки се на учени, че яденето на черен шоколад поне един час преди лягане може да доведе до по-продуктивен нощен сън.

Шоколад за по-добър сън 
Черният шоколад е не само богат на „идеални хранителни вещества“, но също така насърчава производството на серотонин, хормона на щастието, който също така намалява тревожността. 

Експертите също така казаха, че яденето на банани, бадеми или орехи и/или фъстъчено масло преди лягане също може да подобри съня.

Фъстъченото масло също съдържа триптофан, аминокиселина, която тялото използва, за да произвежда мелатонин, хормонът, който казва на тялото, че е готово да спи, плюс серотонин. А бананите са полезни за съня, защото съдържат магнезий, който помага за балансирането на вътрешния часовник на тялото и увеличава производството на мелатонин.

Истинският висококачествен шоколад се прави от какаово масло и какаова маса. Тези две съставки са с високо съдържание на антиоксиданти – съдържат се още в боровинките и плодовете асаи.

Тъмният шоколад е просто склад от витамини: A, B, D, E, PP и F и всички те са просто необходими за нормалното функциониране на човешкото тяло. А черният шоколад е богат на растителни фибри: на 100 грама има 11 грама фибри. Млякото в състава му повишава интелектуалната активност. Вероятно сте забелязали, че само няколко парчета шоколад ви „помагат“ да мислите по-бързо и ефективността ви се повишава. Така че това е още едно несъмнено предимство. 

Шоколадът намалява нивото на "лошия" холестерол, а това от своя страна намалява риска от развитие на сърдечни заболявания.

Друга важна „функция“ е, че черният шоколад понижава кръвното налягане. Изданието съобщава за проучване, при което в продължение на година и половина група хора са консумирали 6 грама черен шоколад всеки ден, а втората група консумирала същото количество, но бял шоколад. В резултат на това участниците от първата група са имали понижение на кръвното налягане, докато хората от втората група не са имали никакви промени. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?